Apa itu ESP Shaklee
Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang
berkuliti tinggi yang
diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin
dalam kacang soya.
1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP
boleh dibancuh
dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang
dikisar
bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara
protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga
boleh
dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt.
kacau dan tepek
pada muka.
Siapa perlu ambil
ESP Shaklee?
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan
perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu.
Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat
membantu
perkembangan fizikal bayi yang lebih sihatPenghidap kencing
manis
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang
sempurna
4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah
tenaga/energy
booster
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit
7. Orang yang alergik atau alahan.
8. Wanita ingin menguruskan badan
Perbezaan ESP dengan soya lain
-------------------------------------
1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein
yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah
menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita
sentiasa sihat,cergas dan bertenaga.
Kebaikan dan Kelebihan ESP
------------------------------------------------
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana
serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat
badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet
muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka
halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk
fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan
isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,
17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan
rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan
seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan
sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain,
insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut
Shaklee merupakan syarikat pertama yang menciptakan makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Pengasingan protin yang pertama ini diciptakan oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat eksentensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (Non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
ESP dari shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia, Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur, tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.
Untuk pengetahuan anda, satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Vitamin Terbaik Teratak Niagaku
No comments :
Post a Comment