Assalamualaikum...

Shaklee Independent ID 884995 SMS / WhatsApp 0194511649.Saya merupakan Pengedar SAH Shaklee di kawasan Puncak Alam, Shah Alam 2, Meru, Saujana Utama.

http://www.facebook.com/pages/Vitamin-Terbaik-Teratak-Niagaku/303766139738790?sk=info

"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."

Monday, May 26, 2014

[BENGKEL NUTRISI MEI 2014] - Penting Bagi Shaklee Independent Distributor

[BENGKEL NUTRISI MEI 2014] - Penting Bagi Shaklee Independent Distributor


Alhamdulillah, syukur diberikan masa dan kelapangan untuk hadiri Bengkel Nutrisi Shaklee Sabtu lepas, 24 Mei 2014. Walaupun pada awalnya encik suami yang ingin temankan saya tetapi di saat akhir tidak dapat join atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan. Namun dengan izin suami saya dan anak-anak dapat hadiri bengkel yang amat best ini. Mommy Tuty saya pun temankan saya aritu :-). (Mychibibox.com).

Bengkel Nutrisi Shaklee 2014

Kami tiba di Berjaya Hotel Times Square tepat pada masanya, alhamdulillah dengan bantuan waze sampai jua kami tanpa sesat sana sini. Bukan apa ini 1st time saya drive jauh2 sampai ke KL. Apapun semua ni cabaran untuk saya dapatkan ilmu Shaklee ini.


Kenapa perlunya seorang SID shaklee untuk join : 

Bengkel Nutrisi Shaklee
 Bengkel nutrisi ini amatlah penting dan saya merasa beruntung kerana banyak info dan ilmu berguna yang didedahkan dan ianya penting untuk memudahkan proses konsultasi antara SID dan pengguna. Pelbagai tips telah dikongsikan sepanjang bengkel ini. Antaranya tips untuk masalah jerawat, tips untuk masalah kolestrol, tips untuk kenali tanda strok, tips untuk ibu mengandung kawal berat badan, tips untuk kurus dan tidak lupa juga tips untuk tambah susu badan

Memang teruja dengan penerangan hebat dari pakar-pakar nutrisi Shaklee Ms Celine dan Ms Siti Zulaikha. Ternyata ilmu-ilmu dari bengkel ini amatlah berharga dan pada saya bayaran RM40 adalah terlalu rendah jika dibandingkan dengan ilmu yang saya dapat dengan tempat yang selesa dan juga makanan lunch yang sedap :-). hehehehe. Ini antara point-point penting yang dikupas. Bestkan :-)

Bengkel Nutrisi Shaklee

Bermula dari point 1st lg saya dah excited begitu juga anak dara saya Auni yang baru berumur 7 tahun. Tak sangka minat dan fokus dia mendengar setiap info2 yang keluar dari mulut pakar nutrisi itu. Bila dikupas Kenapa pentingnya kita semua mengambil suplement, ditambah dengan cerita tentang ayam suntikan membuatkan anak-anak saya mula menunjuk minat. Kesannya time lunch break diorg langsung tak nak sentuh ayam. Heehehehe..Kanak-kanak memang cepat serap ilmu-ilmu ni....

Betapa bestnya Bengkel Nutrisi ini sehingga kami semua rasa sayang nak tinggalkan dewan, sebab takut terlepas info2 penting. Anak saya Auni akan bertanyakan soalan yang sama setiap kali selesai penerangan 1 per 1 produk, soalanya ialah : Mama, boleh tak Auni makan bcomplex, boleh tak Auni makan Ostematrix, semua la dia nak makan..mana taknya banyakkkkkkk sangat2 kebaikan produk-produk shaklee ini. Kanak-kanak pun boleh faham inikan pula kita yang dewasa :-). Bijak anak-anak shaklee mama ni....hehehehe.

Pelbagai Aktivi Menarik Sepanjang Bengkel Nutrisi :

Sepanjang bengkel nutrisi ini kami diselang selikan dengan penerangan produk dan juga testimoni sharing. Paling teruja nak dengar testimoni daripada mommy Shaklee saya :-) Tuty..pemilik Mycibibox.com. Untuk testimoni sharing ini hanya untuk pangkat Coordinator ke atas sahaja dan mommy saya antara yang terpilih. Mommy Tuty bercerita tentang pengalamannya menggunakan produk shaklee. 100% menggunakan produk shaklee sahaja daripada untuk mengandung, semasa mengandung, setelah bersalin dan sekarang penyusuan baby shaklee.

Bengkel Nutrisi Shaklee


Selepas itu aktivi seterusnya adalah ujian larut Vita-Lea , Ujian ini menunjukkan bahawa Vita-Lea Shaklee ni ialah ia mudah larut dalam air dan tubuh manusia. Dah ada yg buat eksperimen, ni ringkasan je, detail leh tengok di youtube.


Lepas tu, kami dapat la Vita-Lea 1 biji. Sure la tak mengantuk dan kembali bertenga kami sepanjang talk tersebut. Selain itu juga di luar dewan terdapat 3 sudut khas untuk kami, peserta bengkel membancuh ESP atau Performance Drink. Bestkan..nak ulang bancuh 2 3kali pun boleh.

Bila tiba point pasal Vitamin E, kami dapat 1 biji seorg vitamin E, point Collagen plak kami dapat merasa bestnya Collagen powder ni kalau buat mask..kulit tegang dalam beberapa minit je :-)...lembut gitu rasa.
Selain tu dapat plak Cinch tea mix setiap seorang 1 sachets bila tiba penerangan produk pasal Cinch Tea Mix...Waaa....banyak dapat free testing.

Then yang paling mendebarkan ada Ujian!!!!! hahaha..Ini penting untuk menguji yang peserta betul-betul faham atau tak. Terdapat 25 soalan. Saya hanya dapat 22 soalan betul sahaja. Paling tinggi 23 soalan betul..tapi kalau la saya dengar semua jawapan anak saya Auni, tentu saya dapat full mark...Mana taknya semua yang salah tu Auni dah bgtau jawapan awal2..tak sangka Auni lebih hebat ingatannya...
 Alhamdulillah berkat konsisten pengambilan lecithinnya ini bukti yang ingatan dia semakin kuat :-).

Last sekali semestinya sessi bergambar bersama-sama group Shaklee kami yang hebat :-). Sihat Bervitamin ini adalah bawah naungan Mommy Tuty Mychibibox.com , GenkiMomma Team, Master Arnie dan Euphoria Team oleh Pengasas Shaklee Online, Master Norita. 

Bengkel Nutrisi Shaklee

  Siapa yang berpeluang untuk menyertai bengkel nutrisi ini?

Bengkel Nutrisi Shaklee yang best ini hanya boleh dihadiri oleh Pengedar Shaklee Sahaja. So anda kene menjadi ahli Shaklee dahulu untuk melayakkan anda menyertai Bengkel Ekslusif ini. Ini antara kebaikan yang anda dapat bila Join Ahli shaklee. Bestnya jadi ahli shaklee ni.
Apa lagi Klik borang Ahli untuk Join Ahli Shaklee di bawah untuk mendaftar sebagai ahli shaklee di bawah jaringan Sihat Bervitamin Team yang bernaung di bawah Mychibibox Team, Mommy Tuty GenkiMomma Team, Master Arnie dan Euphoria Team oleh Pengasas Shaklee Online, Master Norita. 


Join Ahli Shaklee 

* DISCLAIMER: 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di Puncak Alam, Shah Alam 2, Sungai Buloh dan Shah AlamPenghantaran produk Shaklee menggunakan khidmat kurier ke seluruh Malaysia. Hubungi kami di naiey08[@]yahoo.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-451 1649 (Naizatul). Jom LIKE FanPage Vitamin Terbaik Teratakniagaku untuk mengetahui Promosi Shaklee serta TIPS kesihatan terkini! 


Sihat Bervitamin
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Naizatul Hasma (Nai)

ID No. 884995
SMS/WhatsApp : 019-4511649
Email : naiey08@yahoo.com
Fanpage : Vitamin Terbaik Teratakniagaku