Assalamualaikum...

Shaklee Independent ID 884995 SMS / WhatsApp 0194511649.Saya merupakan Pengedar SAH Shaklee di kawasan Puncak Alam, Shah Alam 2, Meru, Saujana Utama.

http://www.facebook.com/pages/Vitamin-Terbaik-Teratak-Niagaku/303766139738790?sk=info

"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."

Tuesday, May 27, 2014

PHYTOCOL ST - Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL

Atasi Masalah Kolestrol Anda Secara Semulajadi Dengan FITOSTEROL
Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi.*
PHYTOCOL ST - Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL 
 
Paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa sahaja, tanpa mengira usia. Ia adalah masalah serius yang boleh meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi. 

 Sebab utama kenaikan paras kolestrol ini adalah berkait rapat dengan gaya pemakanan kita di Malaysia ini. Lihat sahaja gambar dibawah ini di mana setiap hidangan kita mengandungi tahap kolestrol yang tinggi.


Terdapat 2 jenis kolesterol dalam darah anda:


Lipoprotein ketumpatan rendah (LDL) boleh membentuk plak dan menyumbat arteri, seterusnya meningkatkan risiko serangan jantung dan strok.  Lazimnya ia dikenali sebagai ‘kolesterol tidak baik’. 


Lipoprotein ketumpatan tinggi (HDL) atau kolesterol ‘baik’ dapat menyingkirkan kolesterol tidak baik dengan membawanya ke hati untuk disingkirkan.
Oleh yang demikian, bagi melindungi diri daripada penyakit kardiovaskular, anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.

Walaupun paras kolesterol darah anda tinggi, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkannya demi melindungi kesihatan anda. 

  • Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut air. 
  • Lakukkan aktiviti fizikal dengan kerap
  • Kurangkan berat badan berlebihan.

          Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semula jadi.      BAGAIMANA UNTUK KITA BEKALKAN FITOSTEROL KEPADA BADAN KITA?


PHYTOCOL ST - Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL 


        Sanggupkan kita nak makan 200 lobak merah, 70 keping roti gandum dan 425 biji tomato semata-mata untuk dapatkan Fitosterol secukunya untuk badan kita?


       Semestinya tak larat kan...so Shaklee telah memudahkan kita untuk menjaga paras kolestrol dalam badan dengan hanya mengambil Phytocol ST.

Memperkenalkan PHYTOCOL-STTM Shaklee 


Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari
 

PHYTOCOL ST - Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL


             PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara    klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.


PHYTOCOL ST - Atasi Masalah Kolesterol Anda Secara Semula Jadi dengan FITOSTEROL


Keistimewaan Phytocol ST Shaklee:

-  Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.  
-  Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
-  Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.
-  Membekalkan 100% nilai harian fitosterol  sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). * *
-  Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

*Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan, 2011

         ** Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

 

Bagaimana Fitosterol bertindak?


Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.

Bertindak Bijaklah Hari Ini, secara Semula Jadi! 
dengan SHAKLEE
* DISCLAIMER: 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di Puncak Alam, Shah Alam 2, Sungai Buloh dan Shah AlamPenghantaran produk Shaklee menggunakan khidmat kurier ke seluruh Malaysia. Hubungi kami di naiey08[@]yahoo.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-451 1649 (Naizatul). Jom LIKE FanPage Vitamin Terbaik Teratakniagaku untuk mengetahui Promosi Shaklee serta TIPS kesihatan terkini! 


Sihat Bervitamin
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Naizatul Hasma (Nai)

ID No. 884995
SMS/WhatsApp : 019-4511649
Email : naiey08@yahoo.com
Fanpage : Vitamin Terbaik Teratakniagaku