Assalamualaikum...

Shaklee Independent ID 884995 SMS / WhatsApp 0194511649.Saya merupakan Pengedar SAH Shaklee di kawasan Puncak Alam, Shah Alam 2, Meru, Saujana Utama.

http://www.facebook.com/pages/Vitamin-Terbaik-Teratak-Niagaku/303766139738790?sk=info

"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."

Thursday, May 22, 2014

[Testimoni ]: Berat bertambah dengan Set Tambah Berat Shaklee

 [Testimoni ]: 

Berat bertambah dengan Set Tambah Berat Shaklee


Kurang berat badan juga merupakan satu masalah yang biasa kita dengar. Dalam kehangatan produk-produk untuk turunkan berat badan masih ada lagi insan-insan yang ingin tambah berat badan. Dan yang pastinya produk-produk untuk tambah berat badan ini jarang-jarang sekali kita dengarkan.

Straight to the point, masalah utama orang yang kurang berat badan adalah kurangnya disiplin.
 
By definition, kurang berat badan ialah apabila BMI korang jatuh bawah skala normal iaitu kurang daripada 18.5.
 



Dengan erti kata lain, korang boleh dikategorikan sebagai adik-beradik papan lapis apabila mempunyai BMI sedemikian rupa. Pelbagai alasan yang golongan ni boleh bagi apabila isu ni ditimbulkan. Antaranya termasuklah:

1) "Aku dah makan banyak gile sampai nak muntah dah.. Tapi tak naik-naik gak berat badan."
2) "Dah genetik aku memang kurus camni.. Tak boleh buat apa."

sumber : Dr. Zabidi

Secara amnya, untuk menambah berat badan kita perlu mengambil makanan yang kandungan nutrisinya seimbang, iaitu makanan berprotein tinggi, karbohidrat tinggi, dan lemak sihat.

Kita boleh mendapatkan sumber protin haiwan seperti ayam, daging, tuna, salmon dan sebagainya. 
Cara cepat untuk menambah protin adalah dengan mengambil protein shake untuk meningkatkan pengambilan protein harian. 

 
Shaklee menyediakan 4 suplement yang boleh membantu untuk tambah berat badan iaitu Meal Shake, Vitalea, Bcomplex dan Zinc.

 Jom baca testimoni Nur dan Nazidah di bawah ini...



Dalam set tambah berat badan shaklee, shaklee mementingkan untuk gemuk secara sihat..itulah kelebihan  shaklee. Apa yang perlu kita ambil untuk tambah berat badan..antaranya mealshake,vitalea,vit b complex, vit c dan zink.. 

Apa fungsi semua Suplement-suplement ini..Jom kita baca :-)

 Mealshake - Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Malah ia sangat sesuai juga untuk orang dewasa. Pilihan protein soya terbaik anda.

Vitalea with iron - Multivitamin & Multimineral,Multi yang Hebat ini merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan  

Vitamin b complex - BComplex sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu kita berfikiran positif sentiasa(mood baik..)

Zinc - Zinc merupakan vitamin yang diperlukan dalam aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Zinc turut memainkan peranan yang penting dalam sistem imunisasi, pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang.Sumber makanan yang kaya dengan zat besi ialah daging, ikan, kekacang, legum dan bijirin penuh. Zinc juga dapat membantu menambah selera makan bagi yang ingin menambah berat badan.



* DISCLAIMER: 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di Puncak Alam, Shah Alam 2, Sungai Buloh dan Shah AlamPenghantaran produk Shaklee menggunakan khidmat kurier ke seluruh Malaysia. Hubungi kami di naiey08[@]yahoo.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-451 1649 (Naizatul). Jom LIKE FanPage Vitamin Terbaik Teratakniagaku untuk mengetahui Promosi Shaklee serta TIPS kesihatan terkini! 


Sihat Bervitamin
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Naizatul Hasma (Nai)

ID No. 884995
SMS/WhatsApp : 019-4511649
Email : naiey08@yahoo.com
Fanpage : Vitamin Terbaik Teratakniagaku