Assalamualaikum...

Shaklee Independent ID 884995 SMS / WhatsApp 0194511649.Saya merupakan Pengedar SAH Shaklee di kawasan Puncak Alam, Shah Alam 2, Meru, Saujana Utama.

http://www.facebook.com/pages/Vitamin-Terbaik-Teratak-Niagaku/303766139738790?sk=info

"Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu."

Wednesday, April 16, 2014

Petua Mudah Kuruskan Badan dan Kempiskan Perut Selamat Tanpa Ubat

Ramai antara kita yang sanggup berhabis ratusan mahupun puluhan ribu ringgit semata-mata untuk kuruskan badan untuk kelihatan langsing dan menawan. 
Keghairahan untuk tampil dengan bentuk menawan, anggun dan bergaya hampir menyebabkan kita gagal untuk mengawal perbelanjaan kita. 
Ramai juga yang akhirnya kecewa selepas berhabisan ribuan ringgit namun hasilnya tidak memuaskan hati.

Kekecewaan ini mungkin boleh diatasi sekiranya kita mengetahui tips atau petua untuk kuruskan badan. 
Ayuh kita cuba 8 tips mudah kuruskan badan ini. 
Moga ada manfaatnya hasil perkongsian artikel ini.


1. Elakkan makanan ringan – Jauhkan diri daripada makanan ringan mahupun segera terutamanya makanan bertepung atau mempunyai kandungan gula yang tinggi. 
Yang penting ialah mengawal keseimbangan jumlah kalori yang diperlukan oleh badan dengan cara makan lebih kerap tapi dalam kuantiti yang sedikit.

2. Hadkan makanan tinggi karbohidrat – Elakkan terlebih makan nasi, kentang, ubi dan sebagainya. 
Namun, jangan langsung tinggalkan makanan karbohidrat kerana badan kita masih perlukannya sebagai sumber tenaga.

3. Lebihkan makanan berasaskan protein – Lebihkan makanan tinggi protein seperti ikan, tauhu, tempe dan daging. 
Elok juga dipelbagaikan sumber protein untuk badan kita.

4. Pilih menu makanan yang betul – Pastikan menu makanan kita pelbagai. 
Masukkan sayuran dan buah-buahan kerana ia berserat tinggi dan cepat mengenyangkan kita.

5. Makan banyak buah – Amalkan makan buah-buahan sebelum makan terutamanya buah-buahan seperti epak, betik dan belimbing. 
Bagus untuk sistem perkumuhan.

6. Kurangkan buah manis – Cuba kurangkan makan buah-buahan yang tinggi kadar fruktosanya seperti pisang, tembikai, anggur dan mangga. 
Fruktosa yang tinggi akan bertukar menjadi glukosa dalam darah.

7. Banyakkan minum – Latih diri untuk perbanyakkan minum air putih. 
Lebih penting untuk kurangkan atau jauhkan diri dari minuman soda atau bergas.

8. Bersenam – Semua tips di atas untuk kuruskan badan akan lebih berkesan ataupun hanya berkesan dengan hanya kita meluangkan 30 minit hingga 1 jam untuk melakukan senaman ringan. 
Berjalan laju sekitar taman perumahan ataupun menaiki tangga juga cara terbaik untuk melakukan senaman mudah.

Sumber: fiezaradzi.blogspot.com

Suplemen yang membantu kuruskan tubuh badan

PROSES 1- BUANG/ DETOX
Detoksifikasi

Detox ni satu proses penting untuk membersihkan usus. 
Detox ni akan menyebabkan segala toksin dalam badan, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. 
Jangan risau proses ini tidak menyakitkan, sebaliknya sangat smooth, licin (hehehe)...
Bila usus kita dah bersih, barulah nutrien  akan mudah diserap ke dalam badan dengan berkesan. 
Jika anda mengalami masalah sembelit, herbalax adalah pilihan terbaik.
Tetapi, herbalax tidak sesuai dimakan oleh ibu yang breastfeeding. 
Untuk ibu breastfeeding  tetap boleh melalui proses detox yang lebih lembut dengan penggambilan alfalfa
Apabila usus dibersihkan dan dicuci sepenuhnya, penghadaman akan berlaku dengan lebih senang, so dapat kurangkan masalah perut buncit. 

PROSES 2- BAKAR/ BURN
Proses bakar

Selepas selesai proses 1 : buang /detox, barulah kita masuk proses yang kedua : bakar/burn. 
Shaklee menyediakan 2 pilihan supplemen untuk proses membakar lemak dan memecahkan lemak serta menghalang penyerapan minyak dalam badan, iaitu Omega Guard dan Lecithin.  
Omega Guard mampu membuatkan anda rasa kenyang lebih lama sebab ia berfungsi sebagai agen yang mampu membuatkan anda kurang selera makan selain daripada membantu memecahkan lemak. 
"Bila saya amalkan makan Omega 3 biji setiap hari, memang rasa kenyang je sepanjang masa, nak makan pun rasa malas", komen seorang pengguna produk.
Lecithin pula, berfungsi sebagai pelarut kolestrol dan lemak-lemak tepu yang lain. 
Lecithin menyebabkan lemak terapung dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat semula pada badan.
Omega Guard dan Lecithin sesuai untuk semua, tak kisah tengah breastfeeding atau tidak.


PROSES 3- BINA / BUILD

Selepas proses detoksifikasi dan bakar, kita akan masuk proses ke-3 iaitu bina (build).  
Bina / build ni bukan merujuk kepada bina badan, tetapi lebih kepada untuk membina otot-otot kita selepas melalui proses ke-1  (buang/detox) dan ke-2 (bakar/burn). 
Selain tu, proses ke-3 ni sangat penting untuk membentuk semula tubuh badan. 
Shaklee menawarkan 2 produk yang mengandungi protein terbaik untuk proses bina/build ni.
Pembinaan otot dalam mengatasi kegemukan


Kenapa protein? 
Sumber makanan yang kaya dengan kandungan protein

Jawapannya sebab protein dapat membakar kalori sehingga 35%. 
Selain itu, protein juga membantu meningkatkan metabolisme tubuh dan meningkatkan perkembangan otot disamping mengenyangkan untuk tempoh yang lama. 
Apa 2 produk tu? Haa, produknya ialah Cinch Shake dan ESP.  Cinch Shake adalah antara minuman protein berperisa yang sedap dan sesuai diambil oleh ibu yang tidak menyusukan bayi. 
Cinch Shake ada dalam 3 bentuk perisa, "vanilla, chocolate  dan cafe latte". Pilih ikut citarasa anda. 
Ketiga-tiganya sangat sedap, favorite saya ialah "cafe latte". 
Untuk  ibu-ibu yang menyusukan anak tak perlu amek Cinch, tapi boleh amek Energizing Soy Protein (ESP).  
Selain daripada membantu ibu dalam usaha menguruskan badan, ESP juga membantu memperbanyakkan susu ibu dan membantu ibu memekatkan hasil susu perahan.
Cinch Shake atau ESP sangat berkesan dalam proses membentuk semula badan. 
Inci sekitar kawasan pinggang dan paha akan semakin mengecil.



Anda boleh memilih set slimming ini mengikut kesesuaian bajet anda. Hubungi saya dan nyatakan bajet anda dan saya akan cadangan produk mana yang sesuai antara 6 produk yang dicadangkan dalam gambar tu.
Selain itu, konsultasi berterusan serta tips eksklusif akan diberikan untuk anda yang membeli 'set slimming' dengan saya.

Jom makan SHAKLEE untuk sihat!


Ingin dapatkan Shaklee Set Slimming?
Hubungi Naizatul, sms / whatsapp / viber : 019 4511 649.


* DISCLAIMER: 
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kami ialah Pengedar Sah Shaklee anda di Puncak Alam, Shah Alam 2, Sungai Buloh dan Shah AlamPenghantaran produk Shaklee menggunakan khidmat kurier ke seluruh Malaysia. Hubungi kami di naiey08[@]yahoo.com, atau SMS/WhatsApp ke 019-451 1649 (Naizatul). Jom LIKE FanPage Vitamin Terbaik Teratakniagaku untuk mengetahui Promosi Shaklee serta TIPS kesihatan terkini! 


Sihat Bervitamin
I'm Your SHAKLEE Independant Distributor
Naizatul Hasma (Nai)

ID No. 884995
 SMS/WhatsApp : 019-4511649
 Email : naiey08@yahoo.com
 Fanpage : Vitamin Terbaik Teratakniagaku